top of page
Groene kaart export verzekering
Balk220.png

Het aanvragen van een groene kaart

Een groene kaart aanvragen is doorgaans binnen vijf minuten geregeld. Desgewenst kan deze digitaal worden aangeleverd.

Om de aanvraag voor u te regelen hebben wij de volgende documenten nodig:

  • Kopie kentekenbewijs

  • Opgave gewenste ingangsdatum verzekering

  • Geldig legitimatiebewijs

  • Adresgegevens

Waarom een groene kaart aanvragen?

Eenmaal als een voertuig geëxporteerd is dan mag deze niet meer weg op tenzij deze voorzien wordt van een tijdelijk kenteken. Dit tijdelijk kenteken is wordt geleverd inclusief tijdelijk verzekering (Groene kaart) en is 15 dagen geldig. Per Nederlands kenteken, exportkenteken of chassisnummer kan de tijdelijke verzekering eenmalig met 15 dagen verlengd worden. Met de groene kaart bent u WA-verzekerd en heeft u een internationaal verzekeringsbewijs dat geldig is in meer dan 45 landen zowel binnen als buiten de EU. Bekijk hier de landen waar de verzekering dekkend is.

 

Groene kaart voor ieder voertuig

Een groene kaart is niet alleen beschikbaar voor een personenauto’s. Net als een personenauto dienen ook vrachtwagens, motoren, caravans en aanhangers te worden verzekerd wanneer deze de weg op gaan richting het bestemmingsland door middel van een groene kaart. Vooral bij aanhangers en caravans is het belangrijk dat deze een aparte verzekering krijgen. Mocht u met een combinatie vertrekken, dan valt een aanhanger niet onder de verzekering ook niet als deze ongeremd is! Vooral in Duitsland wordt hier streng op gecontroleerd.

Car assistance

Naast een WA-dekking kunt ook nog kiezen om uw voertuig te verzekeren met pechhulp, zodat u tijdens de rit naar het bestemmingsland niet voor problemen komt te staan. Met deze extra premie bent u verzekerd voor hulp bij mechanische en technische storingen. Onder de pechhulp vallen de kosten van de noodreparatie langs de weg, het vervoer naar de garage, vergoeding voor het slepen of bergen en vervoer van het voertuig naar de eindbestemming. Neem voor informatie contact op.

Transitokenteken verzekeren

In Nederland kan er ook worden gekozen voor het aanvragen van een doorvoerkenteken, beter bekend als een transitokenteken. Dit kenteken is voor voertuig zonder Nederlandse registratie. Het afgeven van een transitokenteken kan enkel gebeuren door middel van een keuring bij de RDW. U krijgt hiervoor een tijdelijk kentekenbewijs, maar nog zonder verzekering. Door middel van een groene kaart kunt u dan het voertuig verzekeren, zodat u zonder problemen de weg op kan.

bottom of page