top of page
File
Balk220.png

BPM teruggave

Gaat u een auto of motor exporteren? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor teruggave van de rest-BPM. Ten tijde van de eerste tenaamstelling van de auto of motor in Nederland is er bovenop de aanschafprijs een BPM bedrag (belasting van personenauto’s en motorrijtuigen) betaald. Door bij de Belastingdienst een verzoek tot teruggaaf te doen, kan het rest bedrag worden teruggehaald. Deze aanvraag dient dan wel binnen 13 weken na uitvoer, in Nederland zijn ontvangen door de belastingdienst.

U heeft recht op BPM teruggave als:

  •  Het voertuig na 16 oktober 2006 een Nederlands kenteken heeft gekregen.

  •  Het geen schade voertuig betreft.

  •  Het voertuig geen grijs kenteken of taxi registratie heeft.

  •  Het voertuig bij de RDW een export status heeft gekregen.

  •  Het voertuig is geregistreerd in een ander EER land. 

Voldoet het voertuig niet aan één van de boven gestelde eisen dan is het helaas niet mogelijk om de rest-BPM terug te vragen.

*BPM sneller terugvragen

Wilt u sneller de BPM terug hebben? Dat is mogelijk door middel van een Kraftfahrzeugbrief, ook wel bekend als Duitse Brief. Deze vraagt u aan na een keuring door een Duitse keuringsinstantie (DEKRA- TUV Nord) Met een Duitse brief heeft het voertuig binnen enkele dagen een duurzame registratie en kan de aanvraag voor BPM teruggave direct worden gedaan. 

Hoeveel BPM krijgt u terug?

Rest-BPM wordt naarmate het voertuig ouder wordt minder. Des te ouder het voertuig, des lager het bedrag. Iedere maand wordt het rest bedrag met een afschrijvingspercentage verminderd. Het rest bedrag kan worden uitgerekend door gebruik te maken van de afschrijvingstabel van de belastingdienst of veel makkelijker door deze handige rekentool. Let op dat het berekende bedrag slechts beperkt geldig is, omdat deze iedere maand opnieuw wordt berekend. In sommige gevallen kan het voorkomen dat een voertuig vrijstelling voor BPM heeft gehad, dit is niet zomaar te achterhalen. Om zeker te zijn dat er voor uw auto BPM terug te vragen is kunt u contact opnemen met de belastingtelefoon via 0800-0749.

 

Wat moet u aanleveren voor een BPM teruggave?

Voor de teruggave dient u een aantal documenten en gegevens beschikbaar te hebben:

  •  Kopie registratiebewijs van het voertuig in EEG land

  •  Het oude Nederlandse kenteken nummer

  •  Kopie paspoort of ander identificatie middel

Wilt u uw BPM teruggave vandaag nog regelen? Neem dan contact op

bottom of page